IN HET KORT

Wat ons opviel in de afgelopen periode en KNHS-nieuws dat we je niet willen onthouden.

Tekst Patricia Lourens, Peter van Pinxteren Beeld Digishots, Diana Bloemendal/P&S, Harriët van Dijk

Kampioenen van eigen bodem

Dinja van Lieren en Willem Greve op het NK Dressuur en Springen

In april en mei konden sportliefhebbers weer hun hart ophalen met geweldige sportprestaties van onze toppers van eigen bodem tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur en Springen. Het NK Dressuur, van 5 tot 8 mei in Ermelo, zat vol verrassingen. Het was uiteindelijk Dinja van Liere die zich met Hermès (foto) Nederlands kampioen bij de senioren mag noemen. Bij de Young Riders ging de Nederlandse titel overtuigend naar Marten Luiten met Killer. Marten was sowieso goed in vorm, want hij pakte ook de winst bij de U25 met zijn andere topper Fynona. In het kampioenschap voor de para dressuurruiters ging het goud en de Nederlandse titel naar Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. Bij de junioren was Lara van Nek met Fariska de allerbeste en het kampioenschap bij de Children werd gewonnen door Sophie van Norel met Itrina. Eind april werd het NK Springen verreden in Deurne. Willem Greve reed met de hengst Highway TN (foto) het gehele kampioenschap zeer sterk en heeft nu zijn eerste nationale titel bij de senioren te pakken. Milan Morssinkhof was met Checkpoint Chacco de verrassende kampioen bij de junioren. KNHS Talententeamlid Mel Thijssen won met haar topmerrie Cartolana 2 haar eerste Nederlandse titel bij de Young Riders. Het kampioenschap bij de Children werd overtuigend gewonnen door Emma Heijligers met Sambucca. Meer weten over het NK Dressuur en Springen? Uitgebreide verslagen en alle uitslagen vind je op knhs.nl en nk-dressuur.nl

‘Con Quidam was honderd procent geconcentreerd. Hij maakte het fantastisch af’

Aldus Sanne Thijssen die op spectaculaire wijze de vijfsterren Global Champions Tour van Madrid op haar naam schreef. Daarmee is ze met haar 23 jaar de derde jongste Grand Prix winnaar in de geschiedenis van de Global Champions Tour. In de vorige Paard&Sport deed Sanne al een boekje open over haar unieke band met haar topper Con Quidam.

Groepsfoto op PCK Eersel van het Young Leaders Program

Inspiratiesessie Young Leaders Program

Speciaal voor maneges, verenigingen en andere sportaanbieders, die meer willen weten over het KNHS Young Leaders Program wordt op dinsdag 14 juni een online introductiebijeenkomst georganiseerd. Het Young Leaders Program is een interessante aanvulling op het reguliere aanbod van rijlessen. Ben je nieuwsgierig hoe andere ondernemers dit programma toepassen op hun bedrijf of vereniging? Tijdens de online inspiratiesessie krijg je hier meer informatie over, kun je vragen stellen en ideeën met andere deelnemers uitwisselen. Wil je meer weten over KNHS Young Leaders Program en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jouw accommodatie? Geef je dan nu op voor 14 juni en zorg dat je erbij bent.

Drie ruiters rijden in volle galop over de Veluwe

Er lekker op uit!

Buitenrijden is niet alleen leuk en ontspannend maar ook heel gezond voor lichaam en geest! De dagen worden steeds langer en dus is dit het perfecte seizoen om er heerlijk met je paard op uit te trekken in de natuur. Nederland kent tal van prachtige men- en ruiterroutes die je alleen of samen kunt ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondje door het gevarieerde landschap van Monferland? In deze Paard&Sport nemen we je alvast mee voor een kennismaking met deze route. Krijg je al zin in een tripje met je paard? Bekijk dan snel de mooiste men- en ruiterroutes door heel Nederland op buitenrijden.nl en trek er lekker op uit!

Twee ruiters bespreken de aankoop van een paard

Koop goed voorbereid jouw paard

Een eigen paard of pony is misschien wel de mooiste en leukste aankoop die een ruiter of menner ooit heeft gedaan. Bij het kopen van een paard komt veel kijken. Welk paard is geschikt voor jou? Waar moet je aan denken bij het hebben en verzorgen van een eigen paard? Hoe lopen het uitproberen en het aankoopproces van een paard eigenlijk? Moet je een paard laten keuren en kan je een nieuw paard verzekeren? KNHS en haar partner EFO Verzekeringen helpen (nieuwe) kopers op weg door middel van een online leermodule ‘Aankoop Paard’. De cursus leert je waar je op moet letten bij de aankoop van een paard, door vooraf de juiste vragen te stellen en goed voorbereid op pad te gaan. Ook leer je wat er in een koopcontract moet staan. Daarnaast geven we uitleg rondom de juridische situatie bij de aankoop. Zelfs een gedegen aanpak geeft geen garanties, maar een goede voorbereiding kan wel narigheid voorkomen. De leermodule is opgesteld aan de hand van praktijkvoorbeelden en geeft je als ruiter of menner veel handvatten en praktische tips. Je gaat zelf aan de slag met leuke opdrachten en realistische wensenlijsten. Je kunt vanaf 1 juni de module aanschaffen en volgen via buitenrijden.nl.

9

Deze zomer mag de Hippiade natuurlijk niet ontbreken op de wedstrijdkalender. Na de editie van vorig jaar is alles nog eens geëvalueerd en daardoor zijn er dit jaar verschillende aanpassingen in de opzet. Zo wordt alle individuele dressuur nu op zand verreden. Ook kunnen we dit jaar weer de leden van de Verenigingskampioenschappen en Afdelingsdressuur verwelkomen, die we vorig jaar moesten missen. Door de nieuwe opzet past alles niet in één week, dus worden alle kampioenschappen verspreid verreden in week 33 en 34. Dat betekent maar liefst 9 geweldige Hippiade-dagen! Bekijk alle data en het programma van de Hippiade op hippiade.nl/programma

Britt Driessen springt over een hindernis

Nieuw! Flexibel springabonnement

Goed nieuws voor alle springruiters. Op 1 april 2022 is voor de springsport een pilot van start gegaan met een maandelijks opzegbare abonnementsvorm voor de startpas. Deze aanvulling op de bestaande startpassen is een eerste stap in het goedkoper en flexibeler maken van startpassen, een langgekoesterde wens van vele ruiters. Springruiters kunnen het komende jaar in de plaats van een huidige startpas, die ook blijft bestaan, ook kiezen voor een springabonnement met een maandelijks opzegbare startpas per combinatie (één ruiters met één paard/pony). Je kunt met het springabonnement maandelijks zelf je startpas activeren of stopzetten via Mijn KNHS of de Mijn KNHS-app. Zo betaal je alleen voor de maanden dat je ook daadwerkelijk gebruik wilt maken van de startpas.

25% korting KNHS Dressuur-proeven­boekje

Het KNHS Dressuur- en menproevenboekje editie 2022 is nu exclusief verkrijgbaar in de KNHS-webshop bij Agradi. In het boekje vind je, naast de dressuur- en menproeven, een uitgebreide beschrijving van het scala van de africhting en de dressuuroefeningen. Ook lees je wat er door de jury van je verwacht wordt per klasse. Als KNHS-lid profiteer je van maar liefst 25% korting en betaal je na het invoeren van je relatienummer € 19,46 in plaats van € 25,95. Bekijk de actie hier.

Banner van het KNHS Dressuurproevenboekje

Musclecare en ProteinPlus 15% korting op Pavo producten

In deze Paard&Sport kun je lezen dat je met behulp van voeding en training een belangrijke bijdrage kunt leveren aan het goed functioneren van de spieren van je paard. Met behulp van voedingsstoffen kun je tevens de spieropbouw van je paard positief stimuleren. Pavo heeft een aantal producten die goed zijn voor de spieren van je paard zoals Pavo MuscleBuild, Pavo MuscleCare en Pavo ProteinPlus. KNHS-leden krijgen tot en met 20 juni een aantrekkelijke korting van 15% op bovenstaande producten. Gebruik hiervoor de code KNHS22 op www.pavo.nl.

pavo product voor spieren van paarden

75

Er komt na dit jaar een einde aan het Hippinksterconcours in Hattem. De 75e en laatste editie van het concours vindt plaats van 4 tot en met 6 juni. Het concours wordt in stijl afgesloten met natuurlijk veel ouderwetse gezelligheid, mooie dressuur- en springsport en een show van onder andere het stuntteam The Future Guys, Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

banner van de nieuwe streamingsdienst Hoofon

Nieuw! Online streamingdienst voor paardenliefhebbers

Hoofon is dé nieuwe online streamingsdienst voor alle paardenliefhebbers in Nederland en België. Naast films, series en documentaires, kun je er ook entertainmentshows en series geproduceerd door Hoofon bekijken. Bekende amazones als Feline de Jonge, Equitality, Jill Huijbregts zullen in verschillende series te zien zijn. Net als de film Whitestar en unieke documentaires. Iedere week komt er nieuwe content bij. KNHS-leden betalen nu maar € 2,99 voor 3 maanden (daarna €6,99) en kijk de eerste 14 dagen GRATIS. Een zomer actie die je niet kan missen als paardenliefhebber! Hoofon is dagelijks opzegbaar dus maak nu op een eenvoudige manier kennis met Hoofon. Join the ride en meld je aan op www.hoofon.com/ride. Gebruik de code KNHS voor de korting. Nieuwe leden maken tevens kans om VIP-kaarten voor Horse Event te winnen!