Paard&Organisatie | NIEUWS PARTNERS IN PAARDRIJDEN

FNRS en KNHS ‘Partners in Paardrijden’

De KNHS als hippische sportbond en de FNRS als brancheorganisatie voor hippische ondernemers werken als partners samen om de paardensector als geheel te versterken. Via deze nieuwe rubriek in Paard&Sport, houden we je vanaf nu op de hoogte van de samenwerking, de nieuwste ontwikkelingen en lopende projecten op het gebied van FNRS-KNHS ‘Partners in Paardrijden’.  

Tekst en beeld KNHS

Onze gezamenlijke missie is om mensen een leven lang te laten genieten van paardrijden, ieder op het eigen ambitieniveau. Onder de vlag van FNRS-KNHS ‘Partners in paardrijden’ werken we samen om hier zoveel mogelijk invulling aan te geven. Dit bereiken we met onze FNRS- en KNHS-sportaanbieders (bedrijven, verenigingen en wedstrijdorganisaties). We halen behoeften op in het land en ontwikkelen paardensportconcepten, -programma’s en -producten die bijdragen aan een passend sportaanbod voor iedere ruiter in Nederland, aangeboden door FNRS- en KNHS-sportaanbieders. Door de mensen en ideeën van FNRS en KNHS bij elkaar te brengen werken we aan een sterk en toekomstbestendig hippisch Nederland.

Een voorbeeld van de samenwerking van de KNHS en FNRS is de ontwikkeling van de doorlopende leerlijn in het paardrijden. Waar we eerst alleen Bixie voor de jongste jeugd hadden als kennismaking met de wedstrijdsport, is er nu Bixie&Friends, een complete ruiteropleiding voor de jongste jeugd op zowel de vereniging als de manege. Hierna kun je doorgroeien met de ruiteropleiding Brons en Zilver en dan doorstromen in de KNHS-wedstrijdsport. Daarnaast wordt er jaarlijks een Zit- en Springcompetitie georganiseerd en is er voor de jeugd het Young Leaders Program. Ook op het gebied van buitenrijden wordt er nauw samengewerkt. Met de social media campagne #ditdoetpaardrijden laten de KNHS en FNRS zien hoe mooi de omgang met paarden en paardrijden is.

Groepsfoto van enkele jonge ruitertjes voor het hooi

Open Manegedagen 2022

De data voor de Open Manegedagen van 2022 zijn bekend! Tijdens de Nationale Sportweek van vrijdag 16 september t/m zondag 25 september 2022 worden de Open Manegedagen weer georganiseerd door FNRS en KNHS, Partners in Paardrijden. Op zaterdag 17, zondag 18, woensdag 21, zaterdag 24 en zondag 25 september kunnen FNRS-bedrijven en KNHS-verenigingen met eigen accommodatie hun locatie weer openstellen voor het publiek om bekendheid in de buurt te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de paarden(sport). FNRS en KNHS ondersteunen de organisaties met een frisse en stoere campagne met veel (nieuwe) materialen om deze open dagen te promoten.

Wil je in september een Open Manegedag bezoeken? Kijk dan vanaf juli 2022 op de website www.manegedagen.nl voor een deelnemend bedrijf in jouw buurt.

Harry’s Horse Zitcompetitie 2022

Jaarlijks organiseren de KNHS en FNRS samen de Harry’s Horse Zitcompetitie. Omdat een goede zit de basis is van goed leren paardrijden, is deze competitie in het leven geroepen. De competitie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip. De Zitcompetitie start met lokale selecties op de manege. De winnaars van deze lokale selecties worden afgevaardigd naar de regiofinales. De winnaars van deze regiofinales gaan door naar de kwartfinale. De winnaars van de kwartfinale mogen door naar de halve finale. Tijdens de halve finale en finale wordt er op 11 december 2022 op het NHC gestreden om de titel ‘Bestzittende Manegeruiter van het jaar’.

Kijk hier voor meer informatie en data regiofinales en kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie 2022.

Ruiter rijdt zonder beugels tijdens een dressuurwedstrijd
Banner van het KNHS-FNRS Partnerprogramma

Profiteer van voordeel via het KNHS, FNRS en Agradi Partnerprogramma!

De KNHS, FNRS en Agradi hebben de handen ineen geslagen en hebben dit voorjaar exclusief voor leden van de KNHS en FNRS een partnerprogramma gelanceerd met veel voordelen en korting. Sportaanbieders aangesloten bij KNHS en FNRS ontvangen 10% korting op hun bestellingen bij Agradi. Met een unieke code kunnen hun klanten met 5% shoppen bij Agradi en spaart de sportaanbieder over 3% van hun aankoopbedrag voor shoptegoed. Dit shoptegoed is weer te gebruiken in de webshop van Agradi. Kortom: veel voordelen voor sportaanbieders en hun klanten! Meer weten? Kijk hier voor meer informatie.