Voltige­feest

Voltigeurs uit de hele wereld kwamen in het laatste weekend van april naar CVI Ermelo. Op het Nationaal Hippisch Centrum werd daarnaast gestreden voor de Nederlandse kampioenschappen. Dit leverde een spannende strijd op. Fotograaf Nikki de Kerf was erbij en legde alles vast op de gevoelige plaats. Geniet mee van deze prachtige discipline!

Tekst Linde Peters Beeld Nikki de Kerf

Voltigeurs in actie tijdens het NK Voltige in Ermelo
Annabeth Kubbe wint NK Voltige

Het paard Evermore R in opperste concentratie. Met Annebeth Kubbe en longeur Lasse Kristensen werd hij Nederlands kampioen in de senioren 3* klasse. “Ik was zo blij met mijn plicht, die ging heel goed samen met Evermore en Lasse. Hoewel het paard wel goed liep, was bij de technische test mijn focus minder goed.” Toch wist ze zich te herpakken. “Ik heb alles gewoon los gelaten en op een positieve manier gefocust op de kür, daardoor kreeg ik er ook weer zin in. Ik dacht ‘We gaan het nu gewoon doen en laten zien' en dat hebben wij gedaan!”

Voltigeur Lotte Geelhoed tijdens CVI Ermelo

De Nederlandse Lotte Geelhoed laat een spectaculaire sprong zien.

Bondscoach Claire de Ridder: 'Ik ben heel trots op de voltigeurs'

10 voor artistiek

Bij de junioren ging de Nederlandse titel naar Sam Dos Santos. Daarnaast behaalde hij een eerste plaats op het CVI. Hij voltigeerde een fenomenale kür met als kers op de taart een 10 voor het onderdeel artistiek! De voltigeur van team De Heerevelden toont op dit CVI aan dat zijn paard Chameur en longeur Rian Pierik klaar zijn voor dit seizoen. Benieuwd wie er nog meer gewonnen hebben? Lees het wedstrijdverslag!

Sprong tijdens NK voltige in Ermelo

Aan belangstelling geen gebrek! Volle tribunes in de Amaliahal.

Duo in actie tijdens NK en CVI Voltige in Ermelo

Het Zwitserse juniorenteam, Lutisburg junior, gooide hoge ogen en pakte een tweede plaats.

Omhelzing tijdens NK voltige Ermelo

Meer zien?

Benieuwd naar nog meer foto's van deze mooie dag? Geniet van de fotocompilatie!