Het naakte & aangeklede paard

NAAKTE PAARD

EIGENSCHAPPEN

> DAPPER “Hij is heel nieuwsgierig naar nieuwe dingen en super slim. In het begin wil hij nog wel eens de kat uit de boom kijken, maar als ik hem laat zien dat hij niet bang hoeft te zijn, gaat hij er samen met mij vol voor. In mijn discipline heb je een dapper paard nodig, want we komen regelmatig in spannende situaties terecht waarbij we allerlei obstakels moeten overwinnen.”

> SOCIAAL “Hij is enorm sociaal en houdt echt van andere mensen en paarden om zich heen. Daarentegen kan hij soms wel dominant zijn. Hij laat bijvoorbeeld goed merken als hij het ergens niet mee eens is.”

> UITHOUDINGSVERMOGEN "Zijn allerbeste eigenschap is zijn goede uithoudingsvermogen, wat erg belangrijk is in onze discipline. Hij wil graag voor je werken en staat altijd voor me klaar. Ik werk met hem in de training regelmatig aan zijn conditie en kracht, zodat hij tijdens de wedstrijd genoeg power heeft om door te kunnen gaan.”

EIGENSCHAPPEN

> WERKWILLIG “Hij is heel erg werkwillig en zal altijd zijn best voor je doen. Hij wil gewoon altijd gaan. Stilstaan is dan ook niet aan hem besteed. Hij heeft ontzettend veel kracht en uithoudingsvermogen. Soms kan hij wel wat heet worden onder het zadel, maar dat is alleen omdat hij zo graag wil gaan.”

> LIEF “In de omgang is het een ontzettend lief paard. Het liefste zou hij willen dat je hem de hele dag kriebelt. Ook op wedstrijd hangt hij heel erg aan de mensen om hem heen en zoekt hij het gezelschap op. Hij is ook heel sociaal en houdt ervan om bij andere paarden in de buurt te zijn. Hij is gewoon niet zo graag alleen en is dol op gezelligheid.”

AANGEKLEDE PAARD

DISARONNO DU BOIS|

(V. DON CREMELLO DU BOIS, 2011, RUIN, 1.46M)  TREC MET JONNE LIEFHEBBER (16 JAAR)  

RESULTATEN 2021 Thy le Chateau (Bel): 1e in Equipe T2 2021 Hoogersmilde: 2e op NK TREC Equipe T3 2022 Eersel: kampioen NK TREC in Equipe T2

CHOCOLATE COOKIE R.D.P.|

(V. JOHNSON, KWPN, 2007, RUIN, 1,69 METER) DRESSUUR MET JESSICA POELMAN (21 JAAR) A-KADER DRESSUUR U25  

RESULTATEN 2021 Hagen (Dui): Zilver op EK Dressuur U25 met team, brons in GP en brons in de Kür 2021 Exloo: 2e in GP U25 2022 Opglabbeek (Bel): 1e in Kür U25 en 5e in GP U25 2022 Ermelo: zilver op NK Dressuur U25

In deze rubriek passeert een gevarieerd gezelschap paarden en pony’s de revue. We stellen ze naakt en zonder enige opsmuk voor en vermelden opvallende eigenschappen. Juist deze fysieke en mentale vaardigheden stellen ze in staat uit te blinken in hun discipline. Om welke disciplines en welke toppers het hier gaat, lees je op deze pagina, waar we ze ook aangekleed presenteren.

Tekst Patricia Lourens Beeld Arnd Bronkhorst