HOPEN OP BETER

Wat een wereld. Zo langzaamaan ben ik weer aan het kijken naar een wedstrijdplanning. De reiningkalender begint laat, pas in mei op zijn vroegst. Dat is ook wel lekker, want waar zijn we aan toe tegen die tijd? Vaccinaties onderweg? Ik hoop het. Dan kunnen Howdy en ik eindelijk weer eens laten zien waar we de laatste maanden, oh nee een jaar alweer, aan hebben gewerkt. Een jaar, zolang is het al hommeles. Nee, ik ga het hier niet hebben over hoe moeilijk mensen het hebben. Dat is voor velen namelijk gewoon een gegeven. Zoals voor de Dutch Masters, oftewel Indoor Brabant. Een jaar geleden al mocht het evenement vlak voor aanvang niet doorgaan. Wat een drama. Buiten de financiële zaken zijn er natuurlijk al die mensen, meestal vrijwilligers, die zich maandenlang hebben ingespannen om het goed te laten verlopen. Even slikken, maar ze bleven positief voor de volgende editie. Maart 2021. Topsport kon eindelijk weer plaatsvinden, weliswaar zonder publiek. Ik heb onlangs gefilmd voor RTL Transportwereld bij een FieldLab-evenement in Nijmegen. Er was voetbal mét toeschouwers en het was geweldig. Het aanmoedigen van de thuisclub en zelfs het uitfluiten van de tegenstander klonken als muziek in de oren. De spanning was weer voelbaar en oh wat had ik dat gemist. Topsport mocht, dus ook in de Brabanthallen. Totdat het noodlot opnieuw toesloeg, nu door de uitbraak van het rhinovirus. Verbijstering was het eerste dat bij mij opkwam. Twee jaar achter elkaar een mooi evenement afgelasten buiten je schuld. Dat verzin je niet. Dat is een heel slecht boek. Maar de gezondheid van mens en dier staat voorop en op plek 2, 3 en 4. De beslissing om het evenement niet door te laten gaan kwam van de FEI, die voortvarend beslissingen neemt. Zachte heelmeesters zijn ze zeker niet. Wat rest, is hopen dat deze situaties overgaan. Zodat we weer vooruit kunnen kijken en ook volgend jaar eindelijk met zijn allen, na twee verbijsterende afgelastingen, weer naar de Dutch Masters kunnen gaan.

Het aanmoedigen van de thuisclub en zelfs het uitfluiten van de tegenstander klonken als muziek in de oren. Oh, wat had ik dat gemist'


Allard Kalff (Beverwijk, 1962) is een bekend autocoureur en presentator en commentator van de Formule 1 en autoprogramma's. Hij rijdt reining onder begeleiding van Rieky en Dave Young.

ILLUSTRATIE BERT DE RUITER